Weet wat je moet doen: leer EHBO

Geplaatst op Geupdate op

imagesN5TR5JPB

We herkennen het allemaal wel: ben je net lekker op vakantie in het buitenland, komt je kind met een grote snee in zijn/haar been aanlopen. Wat moet je doen? Naar een dokter die je misschien niet verstaat? Of zou je het toch zelf kunnen oplossen?

Toch wel handig als je dan je EHBO-diploma hebt, want de meeste dingen kun je prima zelf behandelen als je weet wat je doet. En niet alleen voor in het buitenland maar ook gewoon thuis.

De EHBO vereniging Reusel organiseert bij voldoende aanmeldingen een EHBO-cursus. Je leert dan onder andere wat je moet doen bij snij- en schaafwonden, brandwonden, kneuzingen en breuken, maar ook hoe je een herseninfarct herkent, hoe je moet reanimeren en de AED moet gebruiken. Ook Eerste hulp aan Kinderen zit in de cursus.

De cursus start op woensdagavond 10 oktober 2018 en bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur. In januari 2019 is het examen.

De kosten van de cursus zijn € 185,00 inclusief lesboek, verbandmiddelen, examenkosten en het officiële Oranje Kruis-diploma. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van de cursus. De moeite waard om te informeren.

Voor meer informatie en om aan te melden: mail naar info@ehboreusel.nl of bel Ellen Sanders, telefoon 0497 641655.